Leta överallt!

tisdag 30 december 2014

Nyårskrönika

En nyårskrönika är väl på sin plats antar jag.

Vi ska snart lägga ytterligare ett år i mänsklighetens historia och komma ihåg det som ett bra år, i alla fall om några år när vi glömt all dynga som ändå hänt. Vi har haft två val och det bestämdes nästan att det skulle bli ett omval för ett av valen blev inte bra. Jag är oerhört tacksam att slippa se all gödselretorik en gång till, så vill jag inte börja ett nytt år. Jag vill gå in i det nya i alla fall med en illusion om att detta kommer bli "the year", lite med ett rosa skimmer av lycka och förväntningar. Under det gångna året har vi i alla fall sett Sveriges demokrati falla sönder på ett allt tydligare sätt. Oliktänkande förföljs, inte av poliser men i sociala medier, minoriteter skuldbeläggs för saker de inte har med att göra och samma minoriteter isolerar sig mer och mer och ofta hänger sig åt religiös fundamentalism.

Vi har fått tiggare utanför våra affärer i större utsträckning vilket tillåter oss svenskar att stilla vårt dåliga samvete med att ge några spänn i en pappmugg till några romer, men våra egna uteliggare, hemlösa osv kan vi fortsätta att skita i, fast nu mår vi bättre och det kostade bara en femma i en pappmugg.

I Jönköping demonstrerade svenskarnas parti och det var massor av människor på plats, kyrkklockorna ringde och människor satte sig i vägen för demonstrationståget för de tyckte de hade rätt till det. Men nästa år har vi löst problemet med Svenskarnas Parti, i god demokratisk anda har det bokats upp alla upptänkliga demonstrationsplatser i staden så Svenskarnas Parti får demonstrera någon annanstans, problemet löst, i alla fall i Jönköping.

Vi fick en ny sjukdom som heter Ebola och det lades vansinnigt med forskningsstöd på att hitta ett vaccin. Sjukdomen har funnits ett tag i Afrika men det har inte fått något större utbrott, i alla fall inte drabbat någon från Västeuropa med USA så det blev lite bråttom när en sjukdom som funnits sen 1976 helt plötsligt spred sig och blev ett problem någon annanstans än i Afrika.

Österrike vann Eurovision med skäggiga damen och många jublade, jag tyckte låten var bra trots att jag inte kommer ihåg i skrivande stund hur det gick men jag får kolla det på Spotify sen. Ryssland blev alldeles förfärade över att det fanns homosexuella i världen och att det fanns någon man som ville klä sig i kvinnokläder och dessutom vågade vara i TV, övriga världen valde att visa sin avsky mot Ryssland och hur hemska de var som hade en åsikt om homosexuella, i sann demokratisk anda. Numera har i alla fall EU beslutat att Ryssland är ingen partner med EU så dom får klara sig själva nu. Det borde lösa problemet med Ryssland, om dom inte vill göra som alla andra får de inte vara med alls, så då har vi löst problemet med Ryssland i sann demokratisk anda.

Innan Ryssland hamnade i kylskåpet var det i alla fall fotbolls-VM i Brasilien och värdnationen hade laddat upp med popcorn och läsk för att se sitt älskade landslag ta pokalen till fotbollens förlovade hemland. Brasilien visade sig vara sämst när det gäller och blev förnedrade av Tyskland i semifinalen med anmärkningsvärda 7-1 och skulle ta revansch mot Holland i placeringsmatchen om tredjeplatsen och släppte in tre bollar utan att näta någon. Tyskland tog som första Europeiska land guld i fotboll i Sydamerika och det var kul för dom.

Sen var det ju val till kommun, riksdag och landsting. Det startade tidigt på året med svenska mästerskapet i dyngkastning, falsarier, förvanskningar av sanningar och ansvarssmiterier där till slut Socialdemokraterna gick segrande ur striden, eller så var det från början i alla fall. Det visade sig till slut att Sverigedemokraterna fick en vågmästarroll och de ville vara med och bestämma så dom frystes ut i sann demokratisk anda, vilket gjorde dom lite sura. De valde då att rösta på fel budget och då utlyste vår statsminister nyval, men han fick helt plötsligt nya kompisar och valde att inte ha ett nyval. Så nu är återigen Sverigedemokraterna utfrysta, i sann demokratisk anda. Men Sverigedemokraterna borde ta lärdom av Vänsterpartiet, dom har alltid tagit Socialdemokraternas parti utan att ha fått något tillbaka som helst utan att för den delen verka ledsna över det, dom verkar mest vara glada över att få vara med, om så bara på ett litet hörn.

Strax efter valet fick svenska marinen ett tillfälle att jaga väderkvarnar (läs ubåt) i den svenska skärgården och som alltid annars så hittade de inget, i alla fall inga ubåtar. Nu höjdes det röster om att vi måste satsa på vårt försvar igen eftersom ryssen kommer. Den information de lutade sig mot var en suddig bild från en mobiltelefon som tydligt visade en ubåt, eller en järnspis, tunna, stock, roddbåt eller något annat farligt. Men vi får lägga in lite extra på försvaret så att vi kan känna oss trygga om nu mot all förmodan det var en rysk ubåt, vi kan ta pengarna från pensionärerna, dom gör ju inget i alla fall.

I en liten titt i kristallkulan så kan vi konstatera att Storbritannien och USA drar tillbaka sina trupper från Afghanistan 31 dec, så nu får dom klara sig själva. Det blir nog jättebra med tanke på att de två länderna som smiter ut bakvägen lämnar efter sig ett land i kaos till befolkningen att fixa till själva, det har historiskt sett visat sig vara ett riktigt framgångsrikt recept på hur man hjälper länder att komma på fötter igen.

Så därför önskar jag alla ett gott nytt rosaskimrande år, där vi i det demokratiska Sverige möter 2015 med tillförsikt och framtidstro. Förresten så finns det en bössa på Preem-macken nere vid Jordbron där man kan ploppa i en slant till "Hela människan", det är dom som driver RIA-center där våra uteliggare och narkomaner kan få ett mål mat, en säng och en dusch om de behöver. Dom behöver alla pengar de kan få tag på för att kunna driva sin verksamhet vidare.

Fredrik





1 kommentar:

  1. Great to come to your site as the information shared is good and is explained in simple words. Good stuff you are created, thank you for sharing a nice article.

    SvaraRadera