Leta överallt!

söndag 21 april 2013

Framme i Bodö!

NU äntligen är vi framme i Bodö, eller kärringöya som vi ska bo på i de närmaste dagarna. Borde lagt ut ett par bilder men jag har inte fixat wifi till telefonen än men det kommer. Resan har varit riktigt lång. Låste min ytterdörr idag 07.45 (hoppas jag) och fick min nyckel till mitt boende kl 22.15, det har mest varit väntan, tre timmar på Landvetter, två i Oslo och sen ytterligare ca 2 i Bodö på en båt som inte kom.

När nu "dagboken" är fixad så kan vi tränga in lite på djupet i resan och det verkar vara skor som återigen står på tapeten. Förra gången jag var här var det två par snygga men inte så praktiska skor som bjöd på massor av glädje. denna gång var det ett par väldigt praktiska och inte så snygga skor som bjöd på glada tillrop och skratt.

Ett par slitna kängor på Landvetter är inte speciellt smart speciellt när grabbar i fjortonårsåldern verkar gå i kö på flygplatser så en klack blev avtrampad. Den unge herren stod dock inte rådlös utan han försökte laga den med ett tuggummi men det visade sig redan vid första steget att hans problemlösningsförmåga har en hel del kvar innan den är fulländad. Klacken var återigen lös och man misstog sig inte att han kom för ett väldigt säreget ljud kom från honom när han gick, ett hasande ljud följt av ett dovt klopp när den bakre delen av sulan slog mot skon.

Han hade dock ett par extra skor, tyvärr i resväskan som låg under oss när vi flög i detta pittoreska propellerplan till Oslo. Väl där så gick grabbarna återigen i kö och resten av sulan lämnade skon till de flestas stora förtjusning. Vår innovative herre kom dock på att han hade ju det där extra paret skor i sin resväska och eftersom vi hade hämtat ut bagaget för att ta det genom tullen så hade han ett unikt tillfälle att byta, vilket han kom på efter han lämnat bagaget på flygplatsen i Oslo. Olika lösningar diskuterades, bland annat att trampa av den andra sulan också så skorna skulle se lika ut men den unge fick halta sig till Bodö.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar