Leta överallt!

fredag 19 juli 2013

Föräldrarollen

Det finns få saker i världen som illustrerar känslan man har som förälder mer än denna scen ur "Back up plan".




Att vara förälder är att kämpa mot sina känslor hela tiden. Glädjen, sorgen, det märkliga att ett barn kan göra en så otroligt förbannad. Längtan efter det liv man en gång hade där man bara hade sig själv att tänka på och egentligen det största problem man hade var man skulle gå på fredagen och lördagen.

Men sen händer något...

Barnen gör något som får en att känna sig så otroligt stolt och glad, då blir helt plötsligt alla bekymmer glömda och man förstår att skaffa barn var det bästa man har gjort, för att en kvart senare är man så uppgiven, arg och det faktiskt finns en möjlighet att man skulle kunna tänka sig att sälja barnen till en fabrik i Pakistan där de får sy fotbollar.

Den känslomässiga berg o dalbanan är helt fantastiskt jobbig men på samma gång skithäftig. Oavsett vem man är som person eller om man kan erkänna det eller inte så upplever vi föräldrar samma känslospektra, mer eller mindre.

Men hur man än vänder o vrider på det är barnen av bättre avbild av oss vuxna, och vi har faktiskt en hel del att lära oss av dem, i alla fall vad det gäller spontanitet, kreativitet och livsglädje. Att skaffa barn är det bästa jag har gjort, trots att jag hatar den lille jäveln ibland. :)

Fredrik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar