Leta överallt!

onsdag 28 mars 2012

Hen, huh, han, hon och hah!

Henerator?Alla bra uppfinningar är oftast ett resultat av ett behov och att man behöver lösa ett problem. Ta tex ångmaskinen som James Watts utvecklade utifrån gamla ritningar som kom ifrån antikens Grekland. Det fanns ett behov av att pumpa upp vatten från gruvgångarna för att gruvarbetarna hade grävt så djupt att åsnor och hästar inte orkade med jobbet.

Nu är det tydligen ett problem med att vi människor har ett kön och det ska lösas genom könsneutral surfing, man ska installera en app som ersätter alla han och hon med hen och då ska problemet vara löst, jippie!


"– Vi har ingen speciell bakgrund inom genus eller feminism, utan såg som utomstående en möjlighet att göra ett inspel i debatten. Man kan både se det som ironi eller som något som lyfter frågan och ger debatten en extra sving, säger Marcus Sjögren till DN.se."

Kunde dom inte sagt som det var istället att de ser en möjlighet att tjäna pengar på dumma människor som ser ett kön och könsidentifiering som ett problem.

Kan vi inte istället adressera problemet utifrån vad det är istället och kalla det för vad det är. Jag har ingen anledning att skämmas för mitt kön och det borde ingen annan heller göra, inte i Sverige i vilket fall.

Ett kön kan inte vara ett problem.

Ett problem i min värld måste vara att det dör massor av människor varje dag av svält, krig och andra lidanden. Det är ett problem att många inte får äta sig mätta, att de blir diskriminerade för att de har "fel" ursprung eller att de helt enkelt bara är på en plats som någon annan inte tycker de ska vara på. Ett problem är att alla inte har det så bra som jag har det och ett annat problem är att många inte har tak över huvudet.

Allt jag kan säga till dom som ser kön som ett problem: Köp en sudoku och skaffa ett liv för helvete!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar