Leta överallt!

söndag 12 maj 2013

Linus



Detta är Linus, han är ute och åker bil. Egentligen inga konstigheter men han är synskadad och har kämpat mot systemet i massor av år. Enligt ett förslag i Jönköpings kommun ska man dra in hans rätt att få ledsagare till vissa saker han vill delta i tillsammans med sina kompisar.

Om man nu vill att ett samhälle ska vara öppet för alla och anpassat för alla så får vi lägga ner dom pengarna som krävs för att killar som Linus ska få vara som en "normal" tonåring, få en chans att åka skidor, köra bil osv. Mest för att få känna på hur det känns och hur det känns att vara en del i ett samhälle..

Linus är en kille som vågar, sticker ut och kämpar för sin rätt men ibland känns det som om det inte spelar någon roll för att ekonomin kommer före människan. jag kan tycka att om man amputerar en synskadad killes liv på grund av pengar så borde alla tänka om och tänka rätt. Linus är en eldsjäl och vi behöver såna inom politiken, jag undrar var eldsjälarna är och jag undrar när eldsjälarna ska jobba lite för en människa som Linus.

Jag är på hans sida i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar